- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set22.925
Der er altid boller til kaffen, når vi besøger bedstemor i Thy. Og du får her denne superopskrift fra Thy!
Jeg bruger altid denne opskrift, som den første opskrift, som eleverne stifter bekendtskab med i madkundskab. Den er nem, hurtig og så er der masser af tid til at snakke og vise, hvordan faget og lokalet fungerer den første undervisningsgang. Og der er stadig tid til lidt madlavning. Dernæst er det en god introduktion til arbejdet med gærdej og gærprocessen.
Hævningen i denne opskrift går super hurtig, da der er meget gær i dejen.
Bedstemors lynboller
Christian SvaneForb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Retter Boller, Brød
Køkken Dansk
Antal 12 styk
Ingredienser
- 450 g hvedemel
- 50 g gær
- 3 dl mælk
- 1/2 dl flydende margarine
- 50 g sukker
- 1 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225° over- og undervarme.
- Mælken lunes (lillefingervarm) i en gryde.
- Hæld mælken i en skål.
- Gæren opløses i mælken med sukker og salt.
- Margarinen tilsættes. Rør.
- Tilsæt lidt ad gang melet. Ælte, ælte, ælte… Indtil dejen er smidig og ikke klistrer.
- Stil dejen til hævning i 5 minutter.
- Form bollerne og lad dem efterhæve i 20 minutter.
- Pensl bollerne med æg.
- Bage i ca. 10 minutter ved 225°.
Og så ellers bare på med rigeligt tandsmør!
Velbekomme.